Pages

Tuesday, December 28, 2010

tagged by ema n zhu!!

*sampai skali 2org yang tag aku*
*maka harus disahut dengan penuh hemah*
.
.
.
.
.
1. Adakah anda rasa anda HOT?
: mestilah x,,,l0w profile sudeh,,haha~

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang?
3. Cerita pasal gambar ni
- merupakan pic konvo saya pada 10.10.10 tempohari bersama keluarga tercinta,,suke ngn pic ni sebb seting cantik,,saya juga nmpak cntik di situ,,hehe,,bolehkah?!!


4. Kali terakhir makan pizza
 - last makan pizza kalau xsilap dalam 2bulan lepas,,pemberian dr.shima (mak penah ngasuh anak die dulu),,pizza yang ade meatball kt atas die,,sdp2,,suke!!



5. Lagu terakhir yang anda dengar
- balik dr sek td dgr lagu "biarkan aku jatuh cinta-st12",,suke lagu ni,,ade sntimntal value!!



6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ni?
- sambil bermesej2 ngn upha,,,rndu dia!!


7. Selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama apa?
- diah / yaya(fateh je yg panggil) / kak yang

8. Tag lagi 5 orang


9. Siapa orang no 1 dengan anda?
- bestfren kat matrik dulu~



10. Katakan sesuatu kepada no 5
- oit mok!! aku tag ko,,hehe~



11. No 3 ada hubungan dengan siapa?
- setahu saya namenye aimran,,tengku tuh,,heheh!!



12. Bagaimana pula dengan no 2?
- owh,,,tidak tahu pule die berhubungan dgn sape!!



13. Kata kata cinta kepada orang no 4
- Erkk!!



14. Berikan 4 fakta tentang orang yang kamu tag

- fateh   -  comel, manje, suke ketawa kot, bile ketawa mate jadi sepet,,cute jek,,hehe,,org ganu,,
- munie - juge org ganu, lahir thn 86, peramah n suke mengusik,,hee~
- alep   - sgt comel, manje, simple but nice, kecik molek~
- dayana - cantek, pendiam swktu di sek dulu, bff ema, ada kete stria~
- ery - suke sakat aku, knln alam maya, staff uitm juga photographer, gemo0k!!haha~





 

memang musim orang kahwin!!

assalamualaikum..
setiap kali cuti sekolah mesti ade orang kahwinkn,,
memang sangat sinonim cuti sekolah ni dengan majlis kahwin,,
bile cuti sekolah je,mesti ade org kahwin,,
bile orang kahwin je,,mesti cuti sekolah,,,


okeh,,sepanjang minggu-minggu yang lepas,,
ada 3 invitation yang saya dapat,,
dan semuanya saya pergi tanpa gagal,,
starting 11 dec tempohari,,,
saya pergi ke wedding anisyuhada dan pasangannya aizuddin,,
anisyuhada merupakan member baik saya di sek. teknik dulu,,
dduk sebelah2 dalam kelas,,pendiam je budaknye,,
xbanyak bergaul,,xsangke jodohnye cepat dari saya yang terlebih acting ni,,haha,,

 *mereka bahagia bersama,,anisyuhada <3 aizuddin*





18 dec..ke majlis kahwin sakeena dan pasangan, syful,,
sakeena juga member di sek. teknik dulu,,
kami 1dorm tyme form4,sekarang die masih study lg di UTHM,,
pun tidak sangke jodohnye cepat,,,hihi,,


*mereka serasi bersama,,,sakeena <3 syful*




19 dec. pula ke majlis kahwin izuddin dan athira,,
din classmate saya,,haa dekat majlis din ni best skt coz dpt jmp ngan memb2 kelas yang dah lme sangat xjmp,,
leh tahan ramai jgk,,,mengikut kiraan saya,,adelah dalam 14 org,,ramai la 2 kan,,
bestnya,,masing2 bertukar2 crite,,semua pun dah berjaya dgn kerja masing2,,hehe,,
tp ade juga yang still futher stdy,,alhamdulilllah,,masing2 menjadi,,hehe,,

*mereka pasangan bahagia,,izzudin <3 athira*



apepun kepada mereka2 yang sudah menempuh hari bahagia ini,saya doakan kalian bahagia sehingga ke akhir hayat kalian dan di kurniakan cahaya mata yang cute, soleh dan solehah,,dan menjadi orang yang berguna pada masa hadapan kelak,,,aminnn,,

 *antara seangkatan kami yang memeriahkan majlis*


*kaum wanita a.k.a muslimah sejati,,hehe,,sejati?!!*


*inilah kami,,syok jumpe korang!!*


p/s: tahun 2011 turn memb sek ren plak,,adeh,,,sumenye dah nk kawen,,aku?!! haha,,hanya Tuhan yg tahu,,,(-_-")



[mynewmenadieya]




Thursday, December 23, 2010

peace v(^_^)v

"lmenye rse xhapdet blog,,,rindu plak,,
bukan tidak mahu hapdet,,cume xberkesempatan,,
entri dah siap tulis,,tp pic xdpt upload lagi,,
jadi,,saya xboleh nk post,,hehe,,,tunggu next entri ok"



p/s: macam pantun plak,,layan ajelah,,hihi~



[mynewmenadieya]

Friday, December 17, 2010

saya gembira~

suke.suke.suke.suke!!
u'alls ingt lagi x entri saya yang lepas,, misi cuti sek~
buat pengetahuan u'alls,,
misi saya ni masih lagi berjalan,,
ye!! masih berjalan dengan lancarnye ok,,hehe,,
tiap minggu kot saya g timbang berat badan,,*excited punye pasal,nk melihat hasil~
dan setiap kali timbang itu jugalah,, ia tidak memberikan kekecewaan dilubuk ati,,,v(^_^)v
wajib timbang di tesco setiap ari sabtu dan menggunakan timbang yang sama,,*brula accurate, tol x?!!
dan hasil starting sabtu yang pertama semenjak misi berjalan, sehinggalah sabtu yang ketiga,,,means dah 3minggu,,,*dah 3 minggu,ari2 deal sebulankan?!!





44.2kg > 45kg > 45.8kg > 46.3kg


calculate: 
46.3kg - 44.2kg = 2.1kg


okeh,,,3minggu dah naek 2kg,,kire ok la kan,,
now semakin excited,,,
agak2 leh smp x 48kg?!
xsbrnye,,,(-_-")




p/s: wajib mendisiplinkan diri,,harus patuh jadual makan!!




[mynewmenadieya]




Wednesday, December 15, 2010

we are happy family~

assalamualaikum,
seperti family2 yang lain,,,musim cuti sekolah macam inilah ramai yang mengambil peluang untuk bercuti bersama family masing2,,tidak ketinggalan juga family saya,,secara tidak sengajanya,,suatu petang jumaat,,


mak, ahad ni abah ada g jemputan kahwin mane2 x?
ade,,tp kt area sini aje,,kenapa?
xde ape,,rse mcm nk g picnic lah,,jom mak?!! nk x?!!
jom lah,,tue si nazrul tue,,dah banyak kali ajak,,,kesian die,,
okeh,,jomlah kalau macam 2,,kite g sg.pinang nk mak,,,yang kt bawah genting 2,,
boleh aje,,,cakap la dengan semua,,
okeh!! mak prepare makan eh,,hihi,,
erk!!


malam itu...


nazrul!!ahad ni ko nk g picnic x?
betul ke ni??nk la,,,ktne?!! *dah excited gler v(^_^)v
kt sg.pinang,bawah genting tu,,,ko nk kn?!!okeh,,,ko cari khemah!!
aik?!!aku plak yang kene??
ah,,xde2,,,kawan2 ko xkn xde khemah kot,,pnjmla jp,,,ala,sng ko jgk nnt,,nk salin2 baju,,sok aku tau ade,kalo xde,,ahad ni cancel g picnic!!
#$%^&*!


haha,,sungguh mudah kerja saya,,mengarah itu dan ini macam bigboss plak,,huhu,,,tidaklah sampai mcm tue,,semua pun kne trun padang menyediakan itu dan ini,,,kami pergi ahad petang,selepas abah pulang majlis kenduri kahwin,,tidak jauhpun perjalanan, plus minus 30mnt je dr rumah,,sungguh teruja perasaan kami semua,,,hihi~

*muke excited masing2,,xsbr nk berpicnic,
kami si 3dara naik 1kete,,yang lain,naek kete abang,,v(^_^)v




*akak yang xde keje,,snap pic signboard,,bukti perjalanan katanya,,hehe,,







*sesampainya di sg.pinang,,akak n anis dengan penuh excitednye,
macam xpnh smpai je,,haha,,
 
 



*juga golongan warga tua,,nadi utama trip ini,,heheh,,v(^_^)v






*yeah!!saya juga tidak ketinggalan,,menampakkan kegirangan dilubuk hati,,,
 
 



*okeh,,sampai2,,cari port n diri khemah terus,,,cepat2 je masing2 nk buat,,xsbr nk trjun sg,,haha,,kami yg pmpn hanya mampu melihat,,,ngeh3x~






*now,,tym 2 posing!!haha,,mmg giler sy0klah,,lme xrelease tension cmni,,,
 
 
 
 
*tp kami si 3dara xmandi pun,,cume bermain2 air di pinggir kali aje,,
mls mahu bertukar2 pakaian,,haha,,leh plakkan,,,td bukan main excited,,v(^_^)v
 
 



 *tengoklah,betape keghairahan melampau oleh kakak dan juge adikku,,
semacam kanak2 riang kn,,layan kan aje,,







*juge ayah saya yang sedang melepaskan gian, berendam di dalam sg...tmpt kesukaan, duduk dibawah terjunan air yang sangat deras n sejuk,,,almaklumlah,,air genting kn,,,u'alls pk la sndri sejuknye,,,hihi~






*lain pula keletah emak,,,hanya duduk sahaja memerhati anak beranak bermandi-manda,,sambil tergelak sendirian~





*rest sekejap,,selepas puas bermain2 air,,hihi,,ttbe port dah bertukar,,,td diri khemah kt tmpt lain,,ni kt tmpt lain plak,,,cmne tuh?!!haha~










haa,,,cmne?!!best x trip picnic kami,,,kepada u'alls,,ni la msenye kite nk bersantai2 dengan family,,,jgn lepaskan peluang,,hargailah mereka selagi mereka ade,,kalau bukan kite yang buatkan family n diri kite happy,,siape lagi kn?!! so apelagi,,,grab diz oppurtinity!!



[mynewmenadieya]



Sunday, December 12, 2010

my 23rd years!!

*happy 23rd birthday 2 me*
*11dec.*



*tq kpd kwn2 yg wish*
*luv u'alls*



[mynewmenadieya]




Friday, December 10, 2010

Friends Giveaway


yeahh!!
mmg gile kau nard,,,
gile contest,,,haha,,,bukan ape,
saya bosanla,,2yang rajin sangat dok terjah2 blog org ni,,
hasilnye,,nahh,,ni lah die,,v(^_^)v

jom join skali,,
so simple,,nk tau lebih lanjut,,
klik SINI
wa cau lu,,,
adios!!

ops!!
saya nk tag...*die suh tag sowg jela,,,T_T
sis munie *memandangkan die tag saya b4!! hihi~~
kpd yang nk join,,jomla join skali,hehe~



[mynewmenadieya]

sory mydear~

saya xphm knp msti ade salah faham?!!
knp sejak 2menjak ni kami selalu selisih faham?!!
saya perlukan die lagi,,,
saya perlukan die untuk berkongsi masalah saya,,
knp die selalu ckp saya dah xperlukan die,,
saya xsuke die ckp mcm 2,,
saya try fhm situasi die jgk,,
saya pun nk tau mslh die jgk,,
tp die slalu ckp,,'xpelah,,mslh kecik je,,xpenting pun'
cume sbb salah faham,,kami jadi mcm ni,,,
arghhh,,,bencinye 'salah faham'!!!

*blh x kalau saya nk lempang kamu smp 80x!!



p/s: hate diz feelin,,,rse nk jrit kuat2 sambil tekup muke kt bantal!!
      *asal kamu tahu ye wahai sahabat, tiada siape yang blh gnti tmpt kmu
        sbg shbt sejati saya dunia akhirat,,sory 4 da harsh word
        my dear!! really miss u!!




[mynewmenadieya]



Thursday, December 9, 2010

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

yay!!
ade GA lagi lah,,v(^_^)v
kali ni, GA yg saya join ni special,,,
nk tau knp saya kate special?!!
sbb ni 1st GA yang mama kembar 3 buat!!



then, hadiah die best gler!!
 tajaan 'Itsy Bitsy Secrets'..

Hadiah Pertama:
Pure Seduction Midnight Body Lotion + Body Mist + Telekung Travel 

Hadiah Kedua:
 Island Waters Body Mist + Telekung Travel


Hadiah Ketiga: Telekung Travel
 best x,,best x,,,?!!
best kn?!! msti korg ada bercite2 nk menang jugakkan,,
apelagi,,jomla join GA ni,,,
okeh,,kt sni saya nk tag:

tarikh ttp 6 Januari 2011,,
join jgn xjoin taw,,,
kepada yang x di'tag' 2,,,kalu rse2 nk join jgk,,
leh je,,,join aje,,hihi,,
yang penting ikut je die pny 'term n cndition' k!!


Tuesday, December 7, 2010

kami mmg mcm ni v(^_^)v

haha,,
lihat sajelah pada tjuk entri tue,,,
korg cmne?!!
kami mmg mcm ni,,,hihi
korng penah x,,ble dah bli mcm2,,blk rmh,dengan excitednye try2,,,
bergambar 1-2 snap pastu try plak yang lain,,,mik gmbr lgi,,,pas2,,pas2,,pas2,,,Okeh,,enough!!

lagi,,korang selalu x,,bile esok nk kuar dating,,
korang kuarkan sume bju2,,letak atas katil,,
try macthing2kan ngn shawl atau tudung,,,
kalau boleh,,siap nk senaraikan baik buruk bju 2 + bape kali dah pakai n mcam2 lah?!!


pas2,,penah x,,bile bosan tahap gaban,,xtau nk buat ape,,pakat ngn akak n adik,,
kuarkan sume yang ade dlm almari 2 n try berfesyen2 depan almari cermin n bergambar gedik2!!
penah x,,penah x,,penah x?!!!

haha,,bile tingat2 balik,,mcm p0yo je ade,,
tp,,ade saya kisah ke,,ini kan page saya,,
suke saya la nk bercrte ape2 pun kn,,hihi,,
kalu xske,,blh ttp page ni skrg,,huhu,,*emo plak kau nard~
okeh2,,chill blk,,,v(^_^)v



*ni la gaye2 bile kami sudah bosan,,
melaram bagai n p0yo2 skt dpn cmre,,,hahaha~



* yang ni fokus dkt saya pulak,,0pss!!pic kt atas td 2 lighting terlebih plak,,huhu...



 *okeh,,yang ni,,fokus kt adik saya plak,,,
tp sayangla,,sume pic xnmpk crumple yg gntung2 2,sgt cntik!!


ape macam, ok x kami ngn shawl ni?!!
agak2 cnfdent x nk kuar jenjalan mcm ni,,haha,,kami ni simple sbnrnye,,
sbb 2 la kdg2 agak keterlaluan bile mencube2 ni,,mmg suke melaram2 di rumah,,
bile dah ade cnfdnt,bru leh bwk kuar,,
skali2 nk rse gorgeous n up2date jgkkn!!



p/s: confident itu mmg penting,,malu kot kalo ade yang spoil,,dpn org ramai plak,,haha~




[mynewmenadieya]



seribu jelingan~

video


jelingan saja, jelingan biasa,
jelingan asyik, jelingan menggoda,
jelingan manja, jelingan menduga,
jelingan kasih , jelingan asmara..

* jelingan tajam jelingan xsuka,,
   jelingan manis,,jelingan meriah,,
   jelingan tepat,,jelingan bermakna,,
   1 isyarat,,darilah jiwa,,
   mudah ditafsir,,senang di baca,,

lamaran rindu,,bersulam cinta,,
sudah berbalas,,sudah terkata,,,

kalu dah sudi,,nak tgu apa lagi
luahkan isi hati,,supaya kumengerti,,
supaya tak ternanti,,mencari2 lagi,,
1 isyarat, darilah jiwa,,
mudah ditafsir,,senang dibaca,,

lamaran rindu,,bersulam cinta,,
sudah berbalas,,sudah terkata,,,

jeling2an,, merakam aksi,,
jeling2an,,panah nurani~~

*ulang




[mynewmenadieya]



Monday, December 6, 2010

marathon ahad saya~

phewww,,,mmg letih (-_-")
smlm pagi2 dah kuar anta mk kt rmh mkck kt cheras,,
then, saya n kakak trs ke jln tar dan juge sogo,,
tujuan utama adalah untuk mencari set cadar+comforter kakak!!

*ni lah KL,,kalu xjem, bukanlah KL nmenye,,
nk msuk tghari pun jem lagi,,ni 4lane tau,,kalu 1lane,,u'all pk lah sndri cmne rupenye,,
sakit kaki saya dok tekan2 clutch,,(-_-")

adeh!!
kalau dah smp jln tar 2,,
 u'all tau la kan,,
apelagi,,shoping shawl la,,
Ya Allah,,mmg gile!!
tambah2 ia mmg sudah mnjadi trend skrg kn,,,v(^_^)v


 *lihat sajelah kedai ni,,ni bru part depan,,
belum msk dalam lg,,luasnye bagai,,huhu~


*tengok2,,betapa ramainye yang tengah Q nk bayar,,
kedai ni macam pelik sket,,curam ke belakang,,,
macam masuk dalam gua yang dipenuhi shawl pun ade,,,v(^_^)v


okeh,,lepas dah dpt shawl yang cantek gler,,
barulah kami menuju ke sogo,,
usha2,,tinjau2,,survey2,,
xjumpa jugak set comforter yang akak berkenan,,
perut pun dah lapar,,
apelgi,,singgah di fudcourt sogo,,
dan melantak,,hihi~


*wahh,,bru nmpak kau senyum nard!!

*1 more snap,,,jom mkn,,,
nasi ayam madu kt sni mmg best,,
bismillah~

pas mkan,,trs g masjid india untuk bersolat,,*solat mesti ditunaikan,,aipp!!
terlelap jgk la smntre tgu asar 2,,huhu,,*yg ni jgn tiru, xelok!! iskhh3x
okeh,,solat dah,,bdan pun dah segar,,tp brg yg di cari still xjmp lagi,,
apelagi,,,trs menuju ke tesco cheras,,


 *kt tesco jmp ini,,,sgt comel,,teruja!!


*tengok2!!
teruje betul kakak saya,,skali tgk price,,
mak aii,,mhl gler,,rm559,,sumpah mahal!!
so, xjd bli,, frust!!


sbb frust pny psl,,
gagahkn jgk lah g jusco cheras,,
kt sne lg best,,byk choice n puas ati,,
dptla kakak sambar 1,,
settle sume,,kul8lbh bru smpai rmh mkcik n pickup mak tuk blk rmh,,,
smp rmh kul9lbh,,,
mandi2 n terus tdo,,
sungguh meletihkan,,dah lme xjalan sakan mcm ni,,
smp denyut2 kple,,(-_-")








 p/s: tengah letih2 ni,,dpt mnjekan diri macam kt ats ni best kn?!!




[mynewmenadieya]

Chocolate Giveaway

Jengah sana,,
lompat sini,,
tinjau sana,,,
intai sini,,,
haaa!!!!jumpe pun another GA,,
suke betul join2 GA ni,,,mane tau kot2 bertuah kan,,,
nasib badan,,hehe,,,v(^_^)v






Okeh!!
meh discribe sket pasal GA ni,,
organised by ct,,
tarikh tutup 25 Disember 2010,,*masih banyak lagi mase nk mencube tuah!!
untuk detail yang lebih lanjut,,
sila klik ----> SINI
Semoge usaha beliau diberkati,amin~



[mynewmenadieya]




Sunday, December 5, 2010

alahai si buah pisang

hye!!
nk tau x?!!
sebenarnya, buah pisang banyak khasiatnya,,
kalau kita makan,,ia akan,,,

  • mampu untuk mengembalikan tenaga coz kalorinya tinggi!!
  • tubuh yang letih juga akan cepat kembali normal coz gula yang ada pada pisang akan mudah diserap oleh tubuh!!
  • setiap 100g bahagian pisang juga mengandungi:
    • 27.2 g karbohidrat
    • 1.2 g protien
    • 17 mg kalisum
    • 7mg vitamin C
    • 400mg serat

haa,,,banyak betulkn khasiatnye,,
dah la senang nk jumpe,,
harge pun boleh tahan,,xde mahal sangat,,
kalau nk beli pisang 2, dinasihatkan beli pisang yang kulitnye cantik,,
bukan ape,,kalau kulitnye rosak,,dikhuatiri isinye akan diserang kuman dan juga bakteria,,

*macam buah pisang ni,,,cantik diluar,,,juge~~



*cantik didalam!!!
secantik khasiatnya v(^_^)v


opss!!
jangan lupa,,
kalu kite makan pisang,,disertai dengan minum susu,,
sekali gus ia boleh menjadi menu diet yang seimbang!!
sebab pisang dengan susu saling melengkapi,,
juge memberikan semua zat gizi yang diperlukan untuk tubuh,,
jadi ia sangat sesuai diambil seawal pagi,,
untuk bekalan tenaga sepanjang hari,,,
wahhh!! menarik bukan v(^_^)v,,





*tapi kalu dapat desert mcm gambar2 yang kt atas ni best jgkkn?!!
seimbang x?
pisang jugakkan?!!
hehehe v(^_^)v




p/s : jom cepat2 kite pergi kedai bli pisang yang segar2 dan cantik2 juga berkulit licin!!




[mynewmenadieya]




Saturday, December 4, 2010

aktiviti sebelah petang

hye!!
petang td pas bgn tdur,,*tidur ptg ye!!~
saya trus g dpur,,,
tgk2 mak n adik tgh bertungkus lumus sedia bahan nk buat karipap,,
saya pun ape lagi,,turut join skali,,


antara bahan utama yang digunakan:
  
Bahan Inti :

 
*inti yang mak masak,,saya cume potong2 aje v(^_^)v


  • kentang - dipotong dadu
  • bawang besar - dipotong dadu
  • daging cincang @ daging lembu dipotong dadu kecil 
  

Tumbuk Lumat :
  • bawang besar
  • bawang merah
  • bawang putih
  • halia
  • jintan manis
  • serbuk kari
  • minyak
  • kulit kayu manis
  • gula / secukup rasa
  • garam / secukup rasa
  • air 



 Doh Karipap :

 *doh yang dah siap dibulat-bulat,,juge usehe mak,,saya plak wtpe?!! tggu!!


  • tepung gandum - diayak
  • garam
  • marjerin.
  • telur
  • air
  • Minyak untuk menggoreng & Secukup tepung untuk mencanai 



*taaraaaa!!! saya buat ini,,,
mak letak inti,,,then, saya tolong kelimkn kt tepi2 karipap tu,,
pandai x saya buat,,xmainlah gne acuan yang tekup2 tu,,,haha!!*cehh!! bangge diri pule ye,,huh!! (-_-")





 *haaa,,ni gambaran yg lebih dekat,,,tepuk dada tnya hati,,
pandai2lah judge sndri,,saya xnk ckp ape2 ye,,hihi~





*bab menggoreng, jatuh ke tangan adik,,
katenye fail bab2 kelim td,,huhu,,




*nahhh,,,ini die,,siap sudah,,,nampak menarik bukan,,
cantik rupe paras,,sedap pula bila dimakan,,,hehe~



okeh 2je!!
saya bg resipi je,,,*jgn marah taw,,
cara-cara pandai2lah agak sndri,,hihi,,
apepun karipap mak mmg best!!
p/s : nextym kite bagi resipi lain plak k,,hihi,,v(^_^)v




[mynewmenadieya]