Pages

Sunday, March 20, 2011

t0ur 2 kedah~

.assalamualaikum.
seperti entri aku yang sebelum ni, aku ade bercakap berkenaan ati dan perasaan,,
ye,,perasaan itu,,,yakni perasaan excited aku untuk berjumpa BFF aku je sebenarnye,,
tiada kene mngene dengan kekasih atau buah hati,,,kerana bagi aku sekarang BFF adalah buah hati aku yang sentiase memahami kehendak jiwe raga aku,,haha,,,

sebenarnye trip aku ke sne bukanlah dirancang pada cuti sekolah ni,,tp sebenarnye semenjak n0v'10 lagi,,kiranye ni impian tertangguh aku lah kan,,
mmg aku merancang untuk pergi sendiri atas sebab2 peribadi,,m0hon tiada yang berkecil hati >_<,,
nextyme mungkin akan reunion bersama licious2 sekalian,,,


okeh,,tidak mahu bercerita panjang, jum,,jum,,,usha pic!!
*1stday, ondaway ke mtrk penang, teman mk upha anta ika*

*kalau dah smpai penang, xsah kalu xsinggah bli jeruk,,hihi*

*okeh,kisah bermula,,di jetty k.kedah*

*dalam fery, bersama upha sayang*

*sesampainye di langkawi,,hihi*

*sementara menunggu kereta sewa*

*ini dia kereta yang disewakan,,,hehe,,dapat harge murah,,,jimat bajet,,haha*

*sebelah petang di langkawi,,trus join buat island hopping,,seronok g 3pulau,,hehe*

*excited naek boat*

*platfom pertama, di pulau dayang bunting*



*kat pulau ni, kitrg join buat terapi ikan keli,,haha,,,jgn xpcy,,ikan keli 2*
pas ni singgah kt pulau singa besar pulak,,bg eagle mkn!!

*last skali, g pulau beras basah,,pantai yg sungguh bersih,,sagt tenang, sesuai dgn tempat orang2 yang macm aku ni,,nk release tnsion!!*

*kalu dah join aktiviti,xsah kalu xbli cenderahati kan,,,hehe,,ske sgt ngn bende ni,,upha nmpk comel,,aku pun nmpk cntik,,haha,,,pasan!! ade aku kesah?!!*

*2nd day, nek cble car,,credit 2 upha,,pic yg sgt cntik*

*di atas gunung mat cincang,,sgt sejuk,,rezeki dapt naek, after 10minit ktrg turun,hujan turun dengan sangat lebat*

*kenang2an bersama BFF saya lah,,hihi*

*di sekitar cble car, tmpt yang sungguh happening*

*destinasi seterusnya ke pdg matsirat, beras terbakar,shoping2 sket,,hehe*

*abis shoping, g amik aircond plak,,,ke galeria perdana,,,haha,,sungguh skema ye!!*

*upha ske ngn pic nih,,*

*last destination, kalu dah g langkawi, xsah kalu xberposing2 di dataran lang,,,hehe*

*haaa,,ni bukti,,,aku g langkawi tau,,,kau ade?!!*

*upha yang kepenatan, as a driver,,fully drver sepanjang 2hari d langkawi,,,perjalann yang sgt advnture, explore sndri gne map,,hehe*

*esoknye, aku dah nk blik,,sob3x (T_T)*

*tempat favrte upha,,mmg die berhajat sgt bwk aku kt sni,,,hehe,,thnks upha, banje ns mamak kuah cmpur 2,,sedap!!*

*siyes sedap!! kalo x, xkn aku bersngguh makn,,smpai senget2 mulut,,haha!*


*before nek bas,,,jln2 kt sekitar bndr a.star pulak*

*singgah jp kt muzium padi, sbb nk bergambar ngn kebau ni,,,huhu*


*last,,kenangan,,,bilela agknye dpt pergi tempat yang tenang lagi mcm ni,,,,(-_-")*


p/s: thnks 2 upha,,,sudi temankan aku yang berjiwe lara ni,,huhu,,miss u damn        much,,,muahhhx~






[mynewmenadieya]




3 comments:

mUnie UncLe hUsin said...

syioknye...
;)
rindu puspa~

aafluz said...

babe..miss u lorh..
sis yuni...jom reunion...

mynewmenadieya said...

Eh3,,,,rindu merindu,,hehe~